iDuctor – Het ultieme gereedschap voor vlamvrije verhitting

De voordelen van de iDuctor® op een rij:
• Tijdwinst
• Kostenbesparing
• Gebruiksgemak
• Met één hand te bedienen
• Geen open vuur
• Veilig in gebruik
• Inzetbaar in diverse toepassingsgebieden

FijnTechniek Fijnaart is dealer van de iDuctor.
De iDuctor is een apparaat dat met inductietechniek metaal kan verhitten, bijvoorbeeld een moer of een ander object. Of andere materialen te verhitten zijn, kunt u zelf proefondervindelijk vaststellen. Om uiteenlopende objecten goed te verhitten, is een set van acht verschillende inductiespiralen en een flexibel inductiesnoer bijgeleverd.

Iedereen kent het probleem van vastzittende moeren, bouten, fusees, nippels, lagers, assen, borgpennen en andere onderdelen. Wanneer deze zich bevinden op plaatsen die regelmatig heet worden, trillen, oxideren of corroderen, zijn deze met gewone gereedschappen vaak niet of zeer moeizaam los te krijgen. Veelal werd hiervoor een gasbrander of slijptol gebruikt. Dit heeft als nadeel, dat het gebruik van open vuur met een gasbrander in werkplaatsen een zeker risico geeft en voor de veiligheid toezicht nodig is van een collega. Een slijptol geeft vonken af en beschadigt bovendien de ondergrond.

Tijdwinst en veiligheid
Met de iDuctor® zijn deze problemen verleden tijd! De iDuctor® van iDTools is het ultieme gereedschap voor precisieverhitting, dat diverse ijzerhoudende metalen in uiteenlopende formaten door middel van inductietechnologie kan verhitten. Kenmerkend voor inductieverhitting is dat hoofdzakelijk de buitenste constructiedelen worden verwarmd (in tegenstelling tot een gasbrander die alles tegelijk verhit). Door het verschil in temperatuur van de constructiedelen kunnen deze eenvoudiger worden losgemaakt en er is minder risico op schade aan andere onderdelen.

Gebruiksgemak
De vlamvrije inductieverhitting van de iDuctor® werkt sneller, veiliger en is bovendien toepasbaar bij vastgevroren metaal of in het interieur. Uw medewerker kan dit gereedschap heel eenvoudig met één hand bedienen en door de buigzame spiralen bereikt de iDuctor® zelfs de moeilijker bereikbare plaatsen.

Ultrasoon reiniger
iDuctor
iDuctor
Ultrasoon reiniger
iDuctor